Der Artikel, den Sie sehen möchten, ist nur zugänglich, wenn Ihre primäre E-Mail-Adresse überprüft wurde. Klicken Sie hier Ihre E-Mail-Adresse zu bestätigen.

Integration zu Magento V2

In dit artikel leggen we je uit hoe je een Magento 2 versie webwinkel kunt koppelen aan SendCloud.

Om de koppeling tot stand te brengen gaan we een aantal dingen doen:

1. Een Magento rechten rol aanmaken voor de juiste API rechten.
  2. Een Magento API gebruiker aanmaken voor het gebruik in combinatie met SendCloud.
  3. SendCloud verbinden met je Magento webwinkel.
  4. Starten met verzenden.

API Rol aanmaken voor de juiste rechten

Om een koppeling met SendCloud te maken dien je een API in te stellen in je Magento webwinkel zodat SendCloud met je webwinkel kan communiceren.

Hiervoor gaan we eerst een API rechten rol aanmaken binnen Magento. De rol bevat de instellingen welke bepalen tot welke onderdelen van de webwinkel SendCloud toegang heeft.

Je gaat nu rechten of wel een 'role' aanmaken voor de SendCloud account binnen je Magento.

- Kies in je Magento menu voor 'System' en 'User roles'

- Kies hierna voor 'add new role'

- Geef de 'Role' een naam naar keus.

- Kies hierna in hetzelfde menu voor 'Role resources', je dient hierbij de volgende functionaliteiten aan te vinken: Shipments, Sales, Operations, Orders, Actions, View en edit.

- Je kunt nu de user role opslaan.

Een Magento API gebruiker aanmaken

Nu de rol is aangemaakt dienen we een API gebruiker aan te maken welke deze rol gebruikt.

- Kies voor de oranje knop 'add new user' na het opslaan van je 'role information'.

- Vul hier de 'account information' compleet in.
Bij de laatste 'current user identity verification' voer je het wachtwoord in dat je gebruikt bij het inloggen voor de back-end van je Magento.

- Kies hierna bij 'User role' waaraan je de gebruiker wilt koppelen, dit is de rol die je in de stap hiervoor hebt aangemaakt, kies daarna voor 'save user'.

Laatste stap: koppelen in SendCloud

- Log nadat je in je Magento alle stappen hebt doorlopen in op je SendCloud account en kies voor 'Integraties'. Scroll hier een stukje naar beneden en kies voor Magento V2, druk op de groene knop 'toevoegen'.

- Je kan nu de volgende gegevens invullen:
Naam = naam van je webwinkel
Magento Host address = URL van je webwinkel (inclusief http:// of https://)|
Magento username = De username die je zojuist gecreeerd hebt.
Magento password = Het wachtwoord wat je zojuist gemaakt hebt bij het aanmaken van de user role.
Webwinkel feedback = Dit is de feedback die je wilt doorgeven aan je webwinkel, is je zending bijvoorbeeld voorgemeld, dan kan je zorgen dat deze in je Magento back-end op 'verzonden' komt te staan.

- Druk hierna op 'Opslaan'.

Je Magento 2 webwinkel is nu gekoppeld aan het SendCloud systeem. Als je op het Magento logo drukt, komen de orders uit je webwinkel tevoorschijn.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via contact@sendcloud.nl