Verzendoverzicht

Een nieuw jaar, een nieuw verzendoverzicht. Met de start van het nieuwe jaar willen wij een nieuwe manier introduceren om je verzendoverzicht te bekijken. Een stuk slimmer en sneller werken!

Wat gaat er veranderen?
We hebben een aantal zaken veranderd aan het eerste overzicht dat je ziet wanneer je inlogt in je SendCloud account. Het is een stuk sneller om je aangemaakte labels terug te vinden op status:
- Klaar om te verzenden
- Verzonden
- Geannuleerd
- Actie vereist

In dit artikel leggen we uit wat de betekenis is van deze statussen en hoe je je nieuwe overzicht snel en efficiënt kunt gebruiken voor het aanmaken van jouw labels.

1. Eerste status: Klaar om te verzenden

Wanneer je je orders hebt geimporteert vanaf je webshop integratie in SendCloud, of je hebt handmatig een order aangemaakt en voorgemeld, kun je deze terug vinden in het 'Klaar om te verzenden' overzicht. Hier staan de labels met nog een 'grijze status'. Dit is je persoonlijke 'to-do' list.

Wanneer je verzendingen hierin staan, kun je zien dat deze zendingen nog afgehaald moeten worden door de koerier of je ze nog naar het postkantoor moet brengen om te verzenden.

Het is mogelijk in de zoekbalk te zoeken op naam van de klant, of op tracking code.

Vanaf dit overzicht is het ook mogelijk om je labels te annuleren. Dit doe je door ze aan te vinken en te kiezen voor de rode knop 'Annuleren' (rechts bovenin het overzicht).

Wanneer de labels geannuleerd zijn zullen ze zichtbaar worden in de tab 'Geannuleerd' (zie punt 3).

2. Tweede status: Verzonden

In het 'Verzonden' overzicht zie je de zendingen die onderweg zijn of al verstuurd zijn naar je klanten. Deze zendingen hebben een 'groene' of 'oranje' status. Je kunt deze zendingen niet meer annuleren.

Hier is het ook mogelijk om op naam van klant, of op tracking code te zoeken naar een zending.

3. Derde status: Geannuleerd

De tab 'Geannuleerd' laat labels zien die je, je raad het al, geannuleerd hebt met de rode knop. Dit heb je ingediend via het 'Klaar om te verzenden' overzicht. De geannuleerde zendingen krijgen een 'rode' status.

Je kunt deze labels niet hergebruiken of terug zetten. Wil je dus alsnog een label aanmaken voor een zending die je geannuleerd hebt, dan dien je deze opnieuw te importeren vanuit je webshop integratie, of handmatig een nieuwe aan te maken.

4. Vierde status: Actie vereist

Hier staan labels in die niet voorgemeld kunnen worden en een bepaalde actie nodig hebben voordat je een label kunt aanmaken en uitprinten. Bijvoorbeeld: een zending kan niet worden voorgemeld door een fout in het adres.

Belangrijk om te weten! Dit overzicht verschijnt alleen wanneer er een label aan is gemaakt waar een fout is gemaakt. Zijn alle zendingen correct aangemaakt, dan verschijnt dit overzicht niet. Deze zendingen zijn aangemerkt met een 'witte' status.

In dit overzicht kun je op de zending aanvinken om compleet te verwijderen, op de zending klikken om gegevens aan te passen en alsnog voor te melden. Dit kan met de actie knoppen rechts bovenin dit overzicht.

Wat is er nog meer verandert?

Wanneer je voor de 'Klaar voor verzenden' tab kiest, is het mogelijk om je labels te printen. Wanneer je op het pijltje naast de 'print' button klikt hebben we de volgende feature ontwikkeld:

Je kunt kiezen op welke plek je label uitgeprint moet worden. Dit is handig als je gebruik maakt van A4 vellen. Wanneer je een labelprinter gebruikt, kun je voor 'print' kiezen en hoef je verder niets te doen. Het print icoon zorgt zelf dat 'bovenin links' gebruikt wordt als standaard instelling.

Heb je nog vragen of feedback over het nieuwe verzend overzicht? Stuur dan een e-mail naar contact@sendcloud.sc of gebruik de 'Ondersteuning' knop in het linkermenu van je SendCloud account om het support/sales team te contacteren!