Service punten voor Shopify

Servicepunten biedt klanten een extra bezorgoptie aan, door op 1 van de servicelocaties door het hele land hun pakket af te leveren.

Het aanmaken van servicepunten

Zorg ervoor dat je Shopify al verbonden is aan je SendCloud account. Nadat dit afgerond is, ga je naar de instellingen in je shop in SendCloud. Zoals in de schermafbeelding hieronder weergegeven:

Klik hier op 'Service point'. Wanneer je dit doet, zie je een lijst van beschikbare vervoerders. Kies de vervoerder(s) die je beschikbaar wil maken voor je klanten.

Opstellen van de verzendmethode in Shopify

Om eindgebruikers een servicepunt te laten kiezen in je Shopify check-out, dien je vooraf een verzendmethode toe te voegen aan je Shopify. Dit moet één van de volgende waardes bevatten:

• "service point delivery" for English
  • "servicepunt levering" for Dutch
  • "paketshop zustellung" for German
  • "livraison en point relais" for French
  • "service point relais" for French

Dit dien je in de setup van je Shopify back-office te doen. Ga eerst naar 'verzendmethodes' op de instellingen pagina. Dit wordt in de afbeelding hieronder weergegeven:

Voeg hierna een verzendmethode toe aan de zogeheten 'verzend zone' waarnaar je service punten kunt toe voegen met één van de bovengenoemde omschrijvingen.

Klantervaring

Wanneer jouw klant in de check-out van je shop beland krijgt hij of zij de optie om te kiezen tussen meerdere verzendmethodes die jij hebt opgesteld in je back-office van Shopify. Hier zou nu 'servicepunt levering' tussen moeten staan als verzendmethode:

Wanneer je klant deze verzendmethode selecteerd, verschijnt de knop 'select service point'. Hier wordt de mogelijkheid geboden om een service punt op de kaart te selecteren. De punten die worden weergegeven, zijn service punten die vlakbij de eerder ingevulde postcode van de klant zijn.