Track & Trace

Zodra je je pakket hebt ingeleverd bij het postkantoor of gereed hebt gemaakt voor verzending, kan je jouw klant hiervan op de hoogte stellen. Door gebruik te maken van zogeheten verzendstatussen kan je klant door middel van een Track & Trace mail de zending volgen. Wij hebben al een aantal standaard Track & Trace mails voor je opgesteld. Je bent vrij om een persoonlijke touch aan de mails te geven. Hoe je dat doet vind je hier

De basis instellingen van de Track & Trace e-mails zijn te wijzigen via de instellingen pagina. Deze kun je vinden onder het kopje 'Instellingen' in het zijmenu, 'Track & Trace' en vervolgens 'Instellingen' zoals aangegeven in de afbeelding hieronder.

Bij de Track & Trace instellingen zijn de volgende opties mogelijk. Deze kun je naar eigen voorkeur op 'JA' of 'NEE' zetten.

Het aanpassen van de Track & Trace e-mails en momenten waarop deze worden verstuurd is mogelijk door het toegeven van een nieuw profiel of het aanpassen van het standaard 'SendCloud Default' profiel. Onder de profielinstellingen vind je een e-mails tab, hier kun je de triggers instellen. Een combinatie van land en status van de verzending vormen de basis van een trigger, zo kun je in de juiste taal op het juiste moment de Track & Trace e-mail versturen. Dit kan zodra de verzending: klaar staat voor verzending, onderweg is of op moment van afleveren.

De functie Track & Trace is een uitgebreide functie met veel mogelijkheden. Om na te gaan wat alle mogelijkheden zijn, verwijzen we je door naar de volgende pagina