Wat houdt Track & Trace in?

De functie Track & Trace zorgt ervoor dat je ontvangers kunt informeren over de status van de zendingen. Trigger Based Track & Trace stelt je in staat om gepersonaliseerde Track & Trace e-mails naar jouw klanten te sturen op basis van verschillende voorwaarden.

Dit kun je doen door 1 of meerdere profielen aan te maken. Standaard voorzien wij je al met één profiel, waarin twee standaard Track & Trace e-mails zijn opgenomen, namelijk een Nederlandse en een Engelse e-mail.

Het is mogelijk om naast dit profiel, ook andere profielen aan te maken. Hierdoor kun je snel wisselen tussen het standaard SendCloud profiel of een gepersonaliseerd profiel (bijvoorbeeld een profiel voor seizoenacties of voor feestdagen).

Zodra je jezelf inlogt in je eigen SendCloud account en kiest in het linkermenu voor 'Instellingen', zie je in het drop-down menu 'Track & trace' staan.

Als je op deze functie klikt, zie je onderstaand scherm. Hierin kun je drie keuzes maken:

• Toevoegen
  • Logboek
  • Instellingen

Daarnaast kan je het default profiel bekijken en aanpassen door op het potloodje te klikken. Hoe je je Track & Trace mails instelt en/of aanpast naar je eigen stijl lees je allemaal hier