Verzendingen

Alles over het verzenden via SendCloudnext

Handmatig je eerste verzending aanmaken

Zodra je een nieuwe verzending wilt maken, typ je de adresgegevens in van de ontvanger. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens in de juiste velden invult.

Eenmaal de adresgegevens ingevuld kun je ervoor kiezen om direct de zending voor te melden (verzendlabel aan te maken). Zodra je het verzendlabel hebt aangemaakt, krijg je direct een track & trace nummer. Dan kun je ook direct het verzendlabel uitprinten.

Als je ervoor kiest om de zending niet voor te melden, is de verzendlabel nog niet aangemaakt en is het nog mogelijk om wijzigingen in het adres door te voeren.

Als je het adres wat je hebt ingevoerd wilt bewaren, kun je ervoor kiezen om deze op te slaan in het Adresboek. Zodra je dan de volgende keer een zending wilt versturen naar hetzelfde adres, hoef je alleen in het 'Naam' veld de naam in te typen, het gehele adres zal dan tevoorschijn komen daar en kun je hier op klikken.
Alle verplichte velden zullen dan ingevuld worden.

Wil je meerdere verzendlabels voor 1 adres aanmaken, is dit te regelen 'aantal verzendingen'. Let op dat onze vervoerders geen speciaal tekens accepteren, let erop dat je de speciaal tekens vervangt door gewone letters. Voorbeeld, ß vervangen in SS, of ö in o.

Zending voormelden

Zodra je ervoor gekozen hebt de zending niet voor te melden, kun je dit later altijd doen via de voorpagina 'verzendingen bekijken'.

Vink de zending aan de linkerkant aan waarvoor je nog een label moet aanmaken.

Aan de rechterkant verschijnt nu een scherm met '1 geselecteerde pakketten'.
Bij actie staat 'Request labels'. Kies nu voor 'GO'. Het verzendlabel wordt nu aangevraagd en aangemaakt in SendCloud, je ziet een grijs bolletje verschijnen, als je hier overheen gaat met je muis zie je: 'gereed voor verzending'. Je kan het verzendlabel nu uitprinten.

Bulkverzenden

Met onze bulk verzending is het mogelijk meerdere zendingen in 1 keer aan te maken. Zo kun je op een snelle en efficiëntie wijze, veel verzendlabels aanmaken voor jouw pakketten. Dit kan door een CSV bestand te uploaden. We raden aan om onderstaande opmaak aan te houden.

De CSV kun je uploaden bij 'Drag and Drop'

Eenmaal het CSV bestand ge-upload, kun je de pre-set doen. Zorg dat de velden die je gemaakt hebt in je CSV, overeenkomen met de velden in jouw pre-set. Zie hieronder een voorbeeld.

Als het huisnummer in hetzelfde veld staat als het veld van de straatnaam, kun je dit aangeven bij 'House number included in the Adress'.

Als de pre-set is gedaan, druk dan op 'opslaan'. Je krijgt een overzicht van alle zendingen te zien. Hier kun je een keuze maken welke verzendmethode je wilt gebruiken en nog mogelijke adreswijzigingen doorvoeren.

Let op! Als de zending 'rood' kleurt, betekent dat het adres niet volledig is. Dit kan nog aangepast worden.

Als alles gereed staat om de verzendlabels aan te maken, druk je rechts onderin op de blauwe knop 'Orders importeren'.

De zendingen komen dan in jouw 'overzicht' te staan en vanuit het overzicht kun je de verzendlabels aanmaken.