Servicepunten locatiekiezer voor Lightspeed

Servicepunten (Afhaallocaties) voor Lightspeed

Het kiezen van een Servicepunt (afhaallocaties) biedt je klanten een verbeterde ervaring door ze zelf een locatie te laten kiezen waar het pakket afgeleverd kan worden.

Algemene informatie over de afhaalpunten lees je hier.

Instellen van de Servicepunten (afhaallocaties)

Zorg ervoor dat je Lightspeed goed ingesteld is en dat de verzendmethode PostNL pakjegemak, DHLForYou to Parcelshop of DPD pickup point geactiveerd is in jouw SendCloud omgeving. Zodra je dit gedaan hebt klik je linksboven op jouw lightspeed logo, ga vervolgens naar de pagina instellingen van je shop in SendCloud. Het venster zoals hieronder afgebeeld zal naar voren komen.

Klik op ‘Afhaallocaties’. Nu opent een lijst met beschikbare vervoerders. Selecteer de vervoeder die jij graag voor je klanten beschikbaar wilt stellen.

Instellen verzendmethode

Om gebruikers een afhaallocatie te laten kiezen tijdens de checkout moet je Lightspeed een verzendmethode hebben met een naam hebben met ten minste een van de volgende zinnen:

• ‘service point delivery’ voor English
  • ‘servicepunt levering’ voor Nederlands
  • ‘paketshop zustellung’ voor Duits
  • ‘livraison en point relais’ voor Frans

Dit moet ingesteld worden via de Lightspeed backoffice. Ga naar ‘Instellingen’ en kies ‘Verzendmethodes’ zoals hieronder afgebeeld.

Voeg vervolgens een verzendmethode toe met een naam zoals hierboven beschreven. Zodra je dit gedaan hebt zal de verzendmethode zichtbaar worden in het overzicht.

Klant ervaring

Zodra je klant zich in het checkout proces bevindt zal er een optie beschikbaar zijn waarbij ze kunnen kiezen tussen de verzendmethode die je via de backoffice van Lightspeed toe hebt gevoegd.

Een van deze opties is ‘servicepunt levering’ (afhaallocatie).

Als je klant voor deze optie kiest verschijnt er automatisch de knop ‘servicepunt kiezen’ (afhaallocatie kiezen). Zodra je klant op deze knop klikt verschijnt er een map waarbij de dichtstbijzijnde servicepunten zichtbaar zijn.

Houd er rekening mee dat SendCloud enkel servicepunten op deze manier ondersteund. Binnen Lightspeed vindt je ook servicepunt implementaties voor de checkout van Bpost en PostNL. Deze worden niet ondersteund.