Briefpost / Ongefrankeerd label

Je kunt via SendCloud alle pakketzendingen gemakkelijk en snel verzenden en dus ook  BRIEFPOST. Of je de briefzendingen nu automatisch importeert of deze met een CSV upload importeert, je kunt ook de briefverzendingen vanaf nu allemaal in 1 keer klaarzetten en uitprinten.

De briefpost module kun je activeren via instellingen. Klik op modules en vervolgens kun je de briefpost module activeren.

Let op: de briefpost labels zijn kosteloos en moet je zelf nog frankeren bij een PostNL punt. Hoe kun je dat doen? Dat lees je hieronder.

Optie 1 - Via Mijn PostNL account

Indien je veel post verstuurt: Je kan bij ons een briefpost label aanmaken in het systeem met een 'KIX-Code' en een 'Port Betaald' logo. De KIX-Code zorgt ervoor dat de briefpost sneller gesorteerd wordt. En de Port Betaald logo zorgt ervoor dat jouw labels gefrankeerd zijn. Ze zijn echter nog niet betaald.

Je levert jouw briefpost als zijnde partijenpost in bij het postkantoor. Voordat je dat doet, heb je een PostNL account nodig waar je digitaal een P1700 formulier invult. Op het formulier geef je aan welk gewicht je verstuurt per post stuk. Gebruik productcode 2821 om te zorgen dat het binnen 24 uur geleverd wordt. Je print het formulier uit stop het in de zak met jouw briefpost en levert het in bij een postkantoor. Omdat je dan een account hebt met PostNL, wordt je achteraf gefactureerd. Het is ook mogelijk om een P1700 formulier handgeschreven in te vullen, maar daar krijg je een toeslag van €2,50 voor.

Waar hier de winst in zit is: Makkelijk labels aanmaken, geen tijd kwijt aan frankeren en bij het postkantoor kun je de zak met P1700 formulier afleveren zonder te hoeven wachten!

Optie 2 - Labels uitprinten en zelf frankeren
Je draait adreslabels uit zonder Port Betaald logo en plakt er zelf postzegels op. Ideaal als je weinig post verstuurt per dag

Als je gebruik wilt maken van het uitdraaien van labels via ons, kun je op een stickervel jouw labels uitdraaien, maar het makkelijkst is natuurlijk een labelprinter. Wij adviseren de DYMO 4XL of de Zebra GK420D.