Wat is een Pickup Report en wat kun je hiermee doen?

In het linker menu van je SendCloud account vind je de functionaliteit 'Pickup Reports'.
Je kan dit gebruiken om Pickup Reports uit te draaien voor de vervoerder die de zendingen bij je af komt halen. Je kunt nu de chauffeur het Pickup Report laten tekenen, zo heb je een documentatie over wat je mee hebt gegeven aan de vervoerder.

Wanneer je klikt op de 'Pickup Reports' in het menu van je SendCloud account krijg je het volgende scherm te zien:

De orders die zijn voorgemeld van die dag zullen automatisch verschijnen in dit overzicht. Hier kun je ze importeren 'vanaf' datum. De orders zullen altijd automatisch geselecteerd zijn, je kunt zelf 'unchecken' wat je niet aan de vervoerder mee wilt geven die dag.

Wanneer je alles hebt aangevinkt wat je mee wilt geven, kies je 'Create Report' en wordt je doorgeleid naar het volgende scherm:

Vanaf dit scherm, kun je het report als PDF file downloaden.

Wanneer je dit PDF bestand hebt gedownload zie je de verzendingen staan die je die dag mee gaat geven aan de vervoerder. Bovenin het PDF bestand wordt het afzend adres weergegeven, de creatie datum van het document en het totale aantal zendingen die op de lijst staan.

Onderaan het document, kun je de chauffeur laten tekenen voor het ophalen van deze zendingen.

Je kunt deze documenten altijd terug vinden in het Pickup Report Archive. Het getekende document kun je gebruiken voor je eigen administratie.

Je kunt ook Reports ongedaan maken uit je Pickup Report Archive. Bijvoorbeeld als je de verzendingen toch niet die dag wilt meegeven aan de chauffeur. Je kunt dit doen door te kiezen voor de 'Invalidate' button. Je krijgt eerst een notificatie of je zeker weet dat je deze lijst ongedaan wilt maken:

Wanneer je hebt gekozen voor de rode knop 'Invaildate', worden de zendingen terug gezet in de eerste stap van het Pickup Report, dit is het deel waar je ze eventueel opnieuw kunt genereren, of door kunt pakken naar een volgende dag.

Je kunt de zendingen nu opnieuw selecteren om een nieuw Pickup Report te maken.

Tip! Je kunt dit Report ook gebruiken om na te gaan hoeveel zendingen je hebt gedaan per dag, of per week bijvoorbeeld.