Hoe kan ik een zending verwijderen?

Het kan voorkomen dat je een zending hebt aangemaakt en uiteindelijk besluit deze niet te versturen omdat je deze zending verkeerd hebt aangemaakt of jouw klant de bestelling heeft geannuleerd.
Je kunt deze zending gemakkelijk annuleren. De enige voorwaarden is dat je dit voor 23.59 uur doet op dezelfde dag dat je de zending hebt aangemaakt. Het is erg belangrijk dat je dit voor deze tijd doet, anders wordt deze zending op je eerst volgende factuur in rekening gebracht.

Je kunt je zending direct verwijderen vanuit je verzendoverzicht. Wil je weten hoe je dit doet? volg dan onderstaande stappen.

Stap 1. Selecteer de zendingen(en) die je wilt verwijderen in je overzicht. Zodra je dit doet zie je rechts in je scherm dat je op de button 'annuleren' kunt klikken.

Stap 2. Klik op 'annuleren'. Het volgende scherm verschijnt. Klik vervolgens op 'Ja, doorgaan'.

Stap 3. Je zending verdwijnt automatisch naar het tabblad geannuleerd.

Optioneel: Je kunt een zending ook verwijderen vanuit 'details van verzending'. Je ziet dan de knop 'cancel shipment' of 'verzending annuleren' in het rood staan. Via deze weg is het ook mogelijk om een zending te annuleren.

Let op:
Sommige vervoerders hanteren andere deadlines. Hieronder een overzicht van vervoerders en de 'annuleer deadlines'.

Vervoerder Deadline
DHL 23:59
Fadello 12:55
PostNL 23:59
DPD 23:59

Wat nu als je na de deadline niet hebt gehaald?

Maak je geen zorgen, het is nog steeds mogelijk om een zending te annuleren. Dit moet je handmatig doen.

Ga naar 'ondersteuning' in je SendCloud panel en kies 'verlaat annuleringsverzoek van een zending'. Vul hier je track & trace number in. Binnen 15 werkdagen ontvang je een credit op je eerst volgende factuur.