Zending verwijderen

Het kan voorkomen dat je een zending hebt aangemaakt, maar besluit deze niet te versturen of per ongeluk verkeerd hebt aangemaakt.

Je hoeft nu geen verzoek voor een credit meer in te dienen als voorheen, vanaf nu wordt de zending direct verwijderd. Je wordt hier dus ook niet meer voor gefactureerd. De enige voorwaarde is dat je dit vóór 23:59 doet op dezelfde dag dat je de zending aan hebt gemaakt.

Om dit te doen volg je onderstaande stappen.

Stap 1. Selecteer de zendingen(en) die je wilt verwijderen in je overzicht. Zodra je dit doet zie je rechts in je scherm het venster zoals hieronder afgebeeld.

Stap 2. Klik bij actie op 'Print labels'. Je ziet nu een dropdown menu verschijnen zoals hieronder afgebeeld.

Stap 3. Selecteer 'Verzendingen annuleren' in het dropdown menu en klik onderaan op de knop verzendingen annuleren. Je bent nu klaar en de zending is verwijderd.

Je kunt een zending ook verwijderen uit de 'details van verzending'. Je ziet dan de knop 'cancel shipment' of 'verzending annuleren' in het rood staan:

Je hoeft dus niet meer te wachten op een credit, maar verwijder je de zending op de dag dat je deze aangemaakt hebt, wordt deze direct verwijdert.

Hieronder een overzicht van vervoerders en de 'annuleer deadlines', deze instructie dient dus op dezelfde dag gegeven te worden voor tijdstip:

Vervoerder Deadline
DHL 23:59
Fadello 12:55
PostNL 23:59
DPD 23:59

Wat nu als je na de deadline niet hebt gehaald?

Stel je voor je bent te laat geweest met het annuleren van de zending. Dan kan je dit nog steeds doen
en klik hier om te lezen hoe dat in zijn werk gaat.