Koppelen met Shoptrader

Stap 1: SendCloud app koppelen

Voor het koppelen van Shoptrader met SendCloud heb je een account nodig bij Shoptrader.

1. Log in en ga rechts bovenin naar Add-ons > Logistiek > Klik daar op SendCloud. Rechts onderin vul je jouw naam in en klik je op ‘Activeer deze add-on’.

2. Hierna ga je naar 'Configuratie' bovenin de balk. En selecteer je 'Configuratie Add-ons'.

3. In het overzicht klik je op 'SendCloud'. Je komt in het volgende scherm, waar je de API keys kunt kopieren vanuit SendCloud.

4. Klik vervolgens op 'wijzig' om te kopiëren.

Om de juiste keys te kopiëren, ga je naar SendCloud toe via Stap 2.

Stap 2: API keys invoeren

5. Log in bij SendCloud via panel.sendcloud.sc. Ga naar Integraties links onder in de panel.

Je komt dan op onderstaande scherm:

6. Kopieer de API keys en plak ze in Shoptrader, zoals het in Stap 1 staat beschreven. De SendCloud App staat nu juist geconfigureerd binnen Shoptrade.

Stap 3: Orders verwerken

7. Binnen Shoptrader kun je nu naar je 'order overzicht' om daarna de labels te generen binnen SendCloud. Selecteer de orders aan de linkerkant. En kies de gewenste actie. In dit geval ‘Exporteren naar SendCloud’.

De orders zijn nu doorgezet naar SendCloud waarna je ze kunt gaan verwerken.

8. Ga naar de panel van SendCloud en selecteer de orders aan de linkerkant waarna je kiest voor 'Labels aanvragen' (dat betekent voormelden). Kies ze daarna opnieuw en genereer de pdf's door te kiezen voor 'Labels printen'.