Koppelen met Starteenwinkel.nl

Stap 1: API keys kopieren van SendCloud naar Starteenwinkel

1. Voor het koppelen van Starteenwinkel met SendCloud heb je een account nodig bij Starteenwinkel. Log in jouw account en ga naar Beheer > Instellingen > Klik daarna op 'Verzendkosten'.

Je komt dan terecht op het volgende scherm:

2. Kies hier voor ‘Gebruik SendCloud instellingen’ en vink het aan. In de Public key en de Secret key kopieer je de instellingen vanuit jouw account in SendCloud ( volg Stap 2 voor de API keys).

Stap 2: API keys kopieren vanuit SendCloud naar Starteenwinkel

3. Als je inlogt bij SendCloud (http://panel.sendcloud.nl) kan je links onder in het menu het kopje 'Integraties' vinden. Daar kan je op klikken om jouw API keys te zien.

4. Kopieer hier de API keys en vul ze in jouw Starteenwinkel in (zie laatste afbeelding van STAP 1).

Stap 3: Orders doorsturen vanuit Starteenwinkel naar SendCloud

5. Ga binnen jouw Starteenwinkel omgeving aan de linkerkant naar 'Orders'. Je komt nu in een overzicht waar jouw orders staan.

6. Als je orders wilt aanmelden bij de vervoerder en labels wilt genereren, zul je de orders eerst door moeten sturen naar SendCloud door te klikken op 'Stuur door naar SendCloud'.

7. In jouw SendCloud panel kan je links boven klikken op Verzenden > Overzicht. Je kan dan al je verzendingen zien.