Koppelen met OpenCart 2.0

WARNING: This module is provided as is. SendCloud does not actively support this module any longer.

Stap 1: SendCloud module downloaden

1. De gemakkelijkste manier om de extensie te bemachtigen is via de OpenCart Extensie Winkel: http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=19418

2. Pak het zip bestand uit op een locatie naar keuze op je computer.

Stap 2: vQmod installeren

Als je vQmod al geïnstalleerd hebt kun je deze stap overstaan. Ga dan verder met stap 4.

3. Anders download de laatste versie van vQmod voor OpenCart vanaf GitHub.

4. De makkelijkste manier om vQmod te installeren is aan de hand van deze video of je kunt deze handleiding volgen.

Stap 3: module/extensie uploaden en instellen

5. Open een FTP programma, bijvoorbeeld FileZilla. En log in op je website.

6. Navigeer met FileZilla naar de map waar je de module hebt geplaatst (bureaublad). Upload de bestanden van de extensie map naar je webwinkel.

Stap 4: API keys bemachtigen

7. Als je inlogt bij SendCloud kan je links onder in het menu het kopje 'Integraties' vinden. Daar kan je op klikken om jouw API keys te zien.

8. kopieer hier de API keys en vul ze in jouw OpenCart in (zie Stap 5). En klik vervolgens op 'Opslaan'.

Stap 5: activeren van de extensie

9. Login in de OpenCart admin. Ga naar Extensies > Modules en klik op de groene knop 'Install' bij de SendCloud Extensie.

De SendCloud extensie is nu geïnstalleerd.

10. Nu kan je de module instellen door te klikken op de blauwe 'edit' knop.

Voer vervolgens hier je API public & Secret key in (vanuit Stap 4). Kies de order status die je wilt instellen na het exporteren en sla de instellingen op.

Stap 6: orders transporteren naar SendCloud toe

11. Nu de extensie is geïnstalleerd kun je de orders naar SendCloud transporteren. Ga daarvoor naar je bestellingen in de OpenCart admin omgeving. En ga naar Verkopen > Orders.

12. Selecteer vervolgens de orders die je wilt overzetten en klik op de knop met het SendCloud logo. Zie onderstaande afbeelding: