Magento module installeren

Let op, SendCloud ondersteunt tegenwoordig een Magento integratie via een shop importer. Deze manier is minder foutgevoelig en eenvoudiger op te zetten. Lees hier hoe je Magento versie 1 of Magento versie 2 kunt instellen. Vergeet niet eventueel de Magento module te verwijderen, hoe je dat doet lees je hier.

Om Magento te installeren heb je een FTP programma nodig (bv. FileZilla) en uiteraard heb je toegang nodig tot de back-end van je webshop.

Om in te loggen in de FTP van de webshop heb je het IP adres of FTP adres nodig (ook wel hostnaam/adres), de username en het wachtwoord.

Let op, verander niets in al bestaande mappen i.v.m. het crashen van de website

Ga in FileZilla naar de map domains of Public_HTML, deze map herken je aan de mappen js, app en var die er normaliter in s taan. Upload de mappen, app, js en lib uit het zip. bestand van de Magento module in Filezilla naar de Public_HTML map van de webshop.

In bovenstaande afbeelding zie je een voorbeeld van de Public_HTML map.

In bovenstaande afbeelding zie je het selecteren van de app, js, lib mappen van de Magento SendCloud module om vervolgens in de public_html map te slepen.

Nadat je dit gedaan hebt, log je in op je Magento back-end (inlog webshop).
Ga eerst naar 'Systeem' en kies vervolgens voor 'Configuratie'.

Scroll naar beneden en vul bij SendCloud alle gegevens in zoals normaliter in de installatie, haal de API keys uit je SendCloud account en plak deze hierin, kies voor 'Opslaan'.

Hierna vernieuw je de 'Cache' via 'Systeem', kies hierna voor 'Cache beheer'.
Selecteer alle 'Cache'soorten en kies bij acties voor 'vernieuwen' en daarna voor 'verstuur'.

De module is nu geinstalleerd!