Koppelen met Picqer

Stap 1: Picqer koppelen aan SendCloud

1. Picqer en SendCloud. Picqer koppel je eenvoudig aan SendCloud. Na het maken van deze koppeling maak in je Picqer met 1 druk op de knop verzend labels via je SendCloud account.

Meestal verstuur je bij SendCloud middels de grote inkoopcontracten die wij met vervoerders hebben afgesloten, maar voor PostNL, DHL en DPD is het ook mogelijk met je eigen contract via SendCloud te versturen. Hiervoor heeft SendCloud aparte SaaS prijzen.

2. Pakketdienst SendCloud aanmaken

• Klik linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Pakketdiensten’.
  • Klik nu op ‘+ Nieuwe pakketdienst’.
  • Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de pakketdienst ‘SendCloud’.
  • Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

3. Inloggegevens instellen.

In het tweede scherm geef je de ‘SendCloud API key’ en het ‘SendCloud API secret’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Stap 2: API keys ophalen in SendCloud

4. Als je inlogt bij SendCloud kan je links onder in het menu het kopje 'Integraties' vinden. Daar kan je op klikken om verder te gaan naar je 'API keys'.

5. Je komt dan op onderstaande scherm terecht. Hier kan je je API keys vinden, deze kan je kopiëren naar je Picqer instellingen (zie STAP 1).

Stap 3: Installatie afronden

6. Profiel toevoegen. In het derde scherm van Picqer kan je de profielnaam ingeven, dit is de naam waaronder deze verzending in Picqer wordt aangegeven. Vervolgens kies je de ‘Shipping Method’, dit is een lijst met de vele verzendmogelijkheden waarop SendCloud kan versturen.

7. SendCloud toegevoegd. Zodra je het profiel hebt toegevoegd, krijg je een overzicht van de pakketdienst. De SendCloud koppeling is nu toegevoegd. Als je meerdere verzendprofielen wilt toevoegen (bijvoorbeeld als je zowel PostNL als DHL gebruikt), kan je rechts bovenin op '+ Verzendprofiel toevoegen' om extra profielen toe te voegen.

Stap 4: Maak een zending aan

8. Na het koppelen van SendCloud, kan je in Picqer een zending aanmaken.Als je in een picklijst zit en je hebt de producten gepickt, wordt linksboven een vinkje geplaatst bij ‘Pick producten’. Dat is te zien op onderstaande afbeelding:

9. De volgende stap is het aanmaken van een zending. Dit kan je doen middels de knop ‘Zending maken’. Dit is de eerstvolgende knop in de workflow. Als je daarop klikt, krijg je onderstaand scherm te zien.

Hier kan je aangeven welk profiel je kiest om de zending mee te maken. Het gewicht is al ingevuld op basis van de productgegevens, anders kan je deze zelf aanpassen. Het is niet bij elke pakketdienst verplicht om het gewicht te vermelden, maar je moet het gewicht wel invullen om de zending af te ronden. Klik vervolgens op ‘Zending maken’.

10. Als voorbeeld is een zending aangemaakt via SendCloud. In onderstaand scherm is te zien dat de zending is aangemaakt voor de bestelling (picklijst). De Track & Trace code wordt in Picqer aan de picklijst toegevoegd en het verzendlabel is meteen in Picqer beschikbaar onder de knop ‘Etiket’.

11. In de picklijst heeft de knop ‘Zending maken’ een vinkje gekregen, omdat deze stap (ook) is afgerond. Je kunt per picklijst meerdere etiketten genereren.