Koppelen met OpenCart 1.5

WARNING: This module is provided as is. SendCloud does not actively support this module any longer.

Stap 1: De SendCloud module downloaden

1. De gemakkelijkste manier om de extensie te bemachtigen is via de OpenCart Extensie Winkel, bekijk deze hier.

2. Sla vervolgens de zip file op uw computer en 'extract' het inhoud op je bureaublad.

Stap 2: vQmod installeren

Als je vQmod al geïnstalleerd hebt kun je deze stap overstaan. Ga dan verder met stap 4.

3. Anders download de laatste versie van vQmod voor OpenCart vanaf GitHub.

4. De makkelijkste manier om vQmod te installeren is aan de hand van deze video, of je kunt deze handleiding volgen.

Stap 3: Module uploaden en instellen

5. Open een FTP programma, bijvoorbeeld FileZilla. En log in op je website.

6. Navigeer met FileZilla naar de map waar je de module hebt geplaatst (bureaublad).

7. Navigeer in je FTP account (rechts) en open ‘public html’. Selecteer de mappen admin en vQmod en upload vanaf de locatie waar je deze in stap 1 hebt opgeslagen en klik op ‘uploaden’.

8. Log in op je OpenCart Admin Panel. Ga naar Extensies > Modules. Klik achter de Sendcloud transporter op ‘Installeren’ en dan op ‘wijzigen’.

9. U komt nu op onderstaande scherm terecht. Hier kan je de API Public Key en de API Secret Key invullen (zie Stap 4 voor de API keys).

Ook kun je de status aangeven waarin alle bestellingen worden gewijzigd zodra ze over worden gezet naar SendCloud. Klik nu op ‘Opslaan’.

Stap 4: API keys kopieren

10. Als je inlogt bij SendCloud kan je links onder in het menu het kopje 'Integraties' vinden. Daar kan je op klikken om jouw API keys te zien.

11. kopieer hier de API keys en vul ze in jouw OpenCart in (zie laatste afbeelding van STAP 3). En klik vervolgens op 'Opslaan'.