PrestaShop module voor SendCloud

Met onze Prestashop module maak je plug & play jouw connectie met het SendCloud platform. Zo optimaliseer je jouw verzendproces, bied je een betere klantervaring met onze servicepunt leveringen en stimuleer je zo ook nog eens conversie.

Servicepunt leveringen zorgen ervoor dat jouw klanten kunnen kiezen bij welk afleverpunt ze hun pakket afgeleverd willen hebben. In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee om je webshop te koppelen met SendCloud en de servicepunt levering kunt instellen in de check-out van je webshop.

Installeer de SendCloud Module

Ga naar Modules > Modules en Services in je Prestashop back-end.

Hier zie je een lijst van alle beschikbare module-categorieën, samen met alle beschikbare modules voor je Prestashop. Zoek naar de categorie Verzending en Logistiek.

Ga naar de SendCloud | Smart Shipping Service module en klik op de installeren button.

Nadat je de module hebt geïnstalleerd, kom je terug bij SendCloud in je module overzicht. Hier kun je jouw webshop koppelen aan SendCloud en de status van de servicepunten instellen. Word je niet teruggestuurd? Dan kun je de pagina altijd terugvinden door naar Verzending > SendCloud in het hoofdmenu van de back-end te gaan.

Koppel je webshop in je persoonlijke SendCloud omgeving

Heb je jouw PrestaShop al eerder handmatig gekoppeld aan SendCloud? Dan hoef je de integratie niet te verwijderen in je persoonlijke SendCloud omgeving. Klik op Koppel met SendCloud om je webshop koppeling te updaten of een nieuwe koppeling te maken wanneer je dat nog niet hebt gedaan. De module doet dit volledig automatisch voor je.

Wanneer je de Verbinden met SendCloud button gebruikt, opent een nieuw tabblad en kom je terecht in je persoonlijke SendCloud omgeving. Het is mogelijk dat je opnieuw moet inloggen, voordat de koppeling is gemaakt. Wanneer je al bent ingelogd, zal de koppeling automatisch worden gemaakt.

Nu kun je jouw webshop details in de SendCloud omgeving zien, wanneer je op het Prestashop logo bovenin de balk klikt. Nu ben je klaar om te starten met verzenden.