CSV bestand/bulk uploaden, hoe doe ik dat?

Met onze bulk verzending is het mogelijk meerdere zendingen in 1 keer aan te maken. Zo kun je op een snelle en efficiëntie wijze, veel verzendlabels aanmaken voor jouw pakketten. Dit kan door een CSV bestand te uploaden. We raden aan om onderstaande opmaak aan te houden:

De CSV kun je uploaden door deze te slepen in het 'drag & drop' scherm, of hierop te klikken en deze vanaf je PC te uploaden.

Eenmaal het CSV bestand ge-upload, kun je de pre-set opmaken. Zorg dat de velden die je gemaakt hebt in je CSV, overeenkomen met de velden in jouw pre-set. Zie hieronder een voorbeeld.

De eerder opgestelde pre-set kun je later altijd gebruiken voor het (bulk)uploaden van je CSV bestanden.

Als het huisnummer in hetzelfde veld staat als het veld van de straatnaam, kun je dit aangeven bij 'House number included in the Adress'.

Wanneer de pre-set is opgemaakt en alle velden zijn groen gekleurd kies je voor 'opslaan'.
Je krijgt een overzicht van alle zendingen te zien. Hier kun je een keuze maken welke verzendmethode je wilt gebruiken en nog mogelijke adreswijzigingen doorvoeren.

Let op! Als de zending 'rood' kleurt, betekent dat het adres niet volledig is. Dit kan nog aangepast worden.
Daarnaast dien je bij de kolom 'Land' het land als landcode in te vullen. Dus 'NL' in plaats van Nederland.

Hieronder een voorbeeld van geüploade data:

Als alles gereed staat om de verzendlabels aan te maken, druk je rechts onderin op de blauwe knop 'Orders importeren'.

De zendingen komen dan in jouw 'overzicht' te staan en vanuit het overzicht kun je de verzendlabels printen!