Servicepunt levering instellen

Voordat je aan de slag kunt met servicepunt leveringen, dien je jouw webshop gekoppeld te hebben met SendCloud, zoals we hierboven beschreven. Dit zorgt ervoor dat je aan alle vereisten voldoet om de servicepunt leveringen in te kunnen stellen. Nadat je jouw webshop hebt gekoppeld, kun je de servicepunten activeren in je integratie instellingen (klik op het Prestashop logo en vervolgens op het tandwiel) in je SendCloud omgeving.

Klik vervolgens op Service Point in je integratie instellingen, er wordt een lijst van beschikbare vervoerders getoond. Kies de vervoerder(s) die je wil aanbieden in je servicepunt levering in je check-out. Klik vervolgens op opslaan, waardoor je de Servicepunt Levering Vervoerder(s) kunt terugvinden in de back-end van je PrestaShop.

Instellen van de Servicepunt levering als vervoerder in je Prestashop back-end

PrestaShop noemt je verzendoptie een vervoerder. Daarom dien je nu je "servicepunt levering vervoerder" in te stellen.

Om je klanten gebruik te laten maken van de servicepunt levering en daarmee de servicepunt levering vervoerder in te stellen, dien je verzendzones en de prijs voor deze verzendoptie te bepalen. Waarmee de servicepunt levering beschikbaar zal zijn in je check-out.

Hoe je dit doet, leggen we graag nog even voor je uit. Ga naar verzending > SendCloud en klik op verander de gegevens van de vervoerder in de sectie Servicepunt Levering.

Je wordt nu doorgestuurd naar de instellingen pagina van de vervoerders in je Prestashop. Kies daar voor verzendlocaties en kosten vanuit het hoofdmenu. Optioneel kun je hier ook de transittijd aanpassen naar de verwachtte levertijd van het pakket (e.g: 2 werkdagen).

Je kunt nu kiezen welke regio je wil activeren in je servicepunten en de prijs instellen voor iedere zone. Wanneer je binnen Europa verzendt, kun je Europe instellen als verzendzone.

In het voorbeeld hierboven, kunnen shoppers afkomstig uit Europa de servicepunt levering kiezen als vervoerder in de check-out. Klik op de voltooi button aan het einde van de pagina en je bent "good to go".

Ter info: Wil je de instellingen van vervoerders aanpassen? Dan kun je dit altijd doen bij Verzending > SendCloud

Servicepunt levering als onderdeel van je check-out

Wanneer je de servicepunten hebt ingesteld, zullen je klanten de Servicepunt Levering zien in het onderdeel “verzenden” van je check-out.

SendCloud service points are also supported on the native One Page Checkout from PrestaShop. Unfortunately, we do not support third party checkout modules. If you want to use One Page Checkout, please refer to the official PrestaShop documentation and change your Order process type settings.